Апероль - це італійський аперитив, який славиться своїм яскравим помаранчевим кольором і характерним гіркувато-солодким смаком. Представляємо вашій увазі огляд Aperol:
Апероль був створений 1919 року братами Барбієрі в Падуї, Італія. Спочатку його продавали як лікарський тонік, але він швидко завоював популярність як аперитив і став одним з основних елементів італійської коктейльної культури.
Інгредієнти: Апероль виготовляють за секретним рецептом, до якого входять гіркі й солодкі апельсини, ревінь, тирлич і ціла низка ботанічних рослин. Точне поєднання інгредієнтів ретельно охороняється компанією Campari Group, якій тепер належить бренд Aperol.
Aperol вирізняється яскравим помаранчевим відтінком і збалансованим смаковим профілем. Він пропонує унікальне поєднання солодких і гірких нот, з відтінками цитрусових, трав'яних і квіткових тонів. Порівняно з іншими аперитивами гіркота виражена м'якше, що робить Aperol доступнішим для широкої аудиторії.
Апероль традиційно подають як аперитив, з льодом і содовою водою. Одержаний коктейль, відомий як Aperol Spritz, - це освіжаючий і легкий напій, популярний у всій Італії, який здобув міжнародне визнання.
Хоча Aperol Spritz - найвідоміший спосіб насолодитися Аперолем, його можна використовувати і в інших коктейлях. Він добре поєднується з ігристим вином, просекко та іншими спиртними напоями, а також може бути використаний як основа в креативній міксології для надання коктейлю
Характеристика | |
Об'єм | 1л |
Міцність | 11% |
Колір | Яскраво-оранжевий |
Аромат | Апельсинова цедра з нотами ванілі |
Смак | Гірко-солодкий з легкою трав'яною гіркуватістю. Збалансований смак стиглих апельсинів і ревеню. |
Температура подачі | 5 - 8 °С |
Країна | Італія |
З чим пити? | Aperol Spritz подають із традиційними закусками, званими "чиккетті" та іншими невеликими стравами, які зазвичай складаються з крихітних бутербродів, оливок, сирів та інших варіацій італійських закусок. |
Вага | 1.67 кг |