Прекрасний Вірменський Коньяк 10-річної витримки виготовлений за традиційним вірменським рецептом і має характерний, класичний смак коньяків Араратської Долини. Витримка коньяку проводиться в дубових бочках і триває 10 років. Коньяк рекомендується вживати в чистому вигляді, а також поєднувати з м'ясними делікатесами, рибою, сирами, десертами і стиглими абрикосами, додавати в коктейлі або каву.
Історія виноробства у Вірменії стара і налічує не одне тисячоліття. Це підтверджують численні дослідження та результати археологічних розкопок, що відбуваються і в наш час. Про це ж свідчить Біблія, в якій розповідається про те, як праотець Ній після всесвітнього потопу спустився з вершини гори Арарат і посадив біля її підніжжя виноград. У Старому Завіті зазначено, що Вірменське нагір'я є не тільки батьківщиною і притулком людства, а й батьківщиною виноградарства і виноробства. Це біблійне сказання народжує у вірмен почуття патріотизму і гордості за вікові традиції культури виноградарства і виноробства. Сприятливі природні умови, що дають змогу вирощувати чудові сорти винограду, і багатющі національні традиції обробітку винограду - все це сприяло розвитку виноробства.
Характеристика | |
Об'єм | 0,5 л |
Міцність | 40% |
Колір | Колір коньяку варіюється від глибокого золотистого до насиченого бурштинового |
Аромат | Букет коньяку складний тонами сухофруктів і горіхів, доповненими витонченими нотками прянощів і дуба |
Смак | Коньяк підкорює м'яким, елегантним, відмінно збалансованим смаком з багатою палітрою відтінків. Делікатна фруктова солодкість гармонійно переплітається з теплими пряними тонами в довгому післясмаку. |
Витримка | 10 років |
Температура подачі | 20–22 °С |
Сорт винограду | Кангун, Ркацителі |
Як Пити? | Коньяк ідеальний як дижестив, чудово прикрасить смак міцної кави або коктейлів |