"Miracielo" Artesanal Reserva Especial - гватемальський ром, зроблений вручну, кустарним способом, за рецептом минулого століття, розробленим у місті Антігуа-Гватемала, де дуже широко розповсюджені унікальні іспанські кулінарні прийоми, а також багата спадщина. Легенда свідчить, що рецепт "Мірасьєло" Артесаналь Резерва Еспесіаль був знайдений на стародавньому пергаменті всередині монастиря в загубленому місті Сантьяго-де-лос-Кабальєрос, нині відомому як Ла-Антигуа-Гватемала. Протягом багатьох років місцеві монастирі були основою історій і традицій, зокрема таких, як методи мацерації, що використовуються при приготуванні консервації та десертів, які продавалися для покриття витрат монастиря. Одного разу одна черниця монастиря, Санта-Тереза, вирішила випробувати знання і досвід для створення чогось складнішого: напою, повністю створеного руками. Створений черницею лікер став дуже популярним в Антигуа-Гватемалі. Однак землетруси 1773 року поховали багато чого, зокрема й рецепт лікеру під руїнами монастиря. Роки потому сім'я Гонсалес заснувала виробництво на місці монастиря, знайшла рецепт і воскресила напій під назвою "Мірасьєло" Артесаналь Резерва Еспесіаль. Ім'я Мірасьєло пов'язане з можливістю милуватися небом через склепіння монастирів Антігуа-Гватемала, які все ще залишилися без дахів через катастрофічні наслідки землетрусів, що сталися в Гватемалі.
У виробництві "Мірасьєло" Артесаналь Резерва Еспесіаль використовується цукрова тростина, вирощена в унікальному тропічному кліматі на висоті 250 метрів над рівнем моря. Ферментація здійснюється з рідкісним видом дріжджів, взятих зі шкірки ананаса, протягом 18-24 годин. Свого особливого смаку ром набуває завдяки ніжному дотику гватемальських жінок, які ретельно відбирають і мацерують сливи, родзинки та ваніль разом із готовим ромом, щоб відтворити неповторний смак Антигуа-Гватемали. Елегантний дизайн пляшки зі шкіряною вставкою підкреслює майстерність виготовлення "Мірасьєло" Артесаналь Резерва Еспесіаль.
Характеристика | |
Об'єм | 0,7 л |
Міцність | 38% |
Колір | Колір - глибокий бурштиновий, із золотистими відблисками. |
Аромат | Ароматний букет наповнений нотами сухофруктів, ванілі, сливи, шкіри та кави. |
Смак | Смак ніжний і гладкий, жвавий нотами сухофруктів, які розвиваються в чудовому післясмаку нарівні з відтінками червоних фруктів і ванілі. |
Витримка | 10 років |
Температура подачі | 16–18 °C |
Як Пити? | Ром вживають у чистому вигляді, у складі коктейлів або з кавою. |